Trojan horse

Een Trojan Horse is een, op het eerste oog, veilig programma of data waarin kwaadaardige code verborgen zit.

Wat zijn de risico’s van een Trojan?

Via een Trojan Horse kan een hacker de controle krijgen en schade aanrichten binnen het netwerk. In tegenstelling tot een virus repliceert een Trojan Horse zich niet. Een Trojan wordt vaak gebruikt als achterdeur, om contact te zoeken met de eigenaar van de Trojan Horse die daardoor vervolgens niet geautoriseerde toegang heeft tot de computer.

Hoe kunt u zich beschermen tegen een Trojan?

De Trojan Horse maakt vaak gebruik van social engineering en presenteert zichzelf als routinematig, nuttig of interessant programma en/of data. Om het netwerk goed te beveiligen tegen Trojans is het nodig om een multi-level cyber security strategie neer te zetten:

  • Implementeer een gateway die op virussen kan scannen en een methode heeft om content te checken op de perimeter van het netwerk voor e-mail, http en FTP zoals Palo Alto Networks of Blue Coat
  • Zorg dat er meerdere virus engines aanwezig zijn (netwerk, server, end-points)
  • Zorg ervoor dat .EXE’s (executables) die het netwerk binnenkomen via e-mail en web/FTP in quarantaine gezet worden / gecontroleerd U moet kunnen analyseren wat een .EXE mogelijk doet.

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL