Storage

Stored Data, het meest waardevolle asset van organisaties U sluit toch ook een inboedelverzekering af? Waarom zou u dan geen verzekering afsluiten voor het meest kostbare wat uw bedrijf bezit? Uw bedrijfskritische data! ATTComputer zorgt ervoor dat uw data kosteneffectief wordt opgeslagen, beschermd is tegen dataverlies en voldoet aan de wettelijke richtlijnen.

Data recovery met het grootste gemak

De gevolgen van dataverlies zijn vaak niet te overzien. Alles wordt tegenwoordig digitaal gemaakt en opgeslagen. Om continu over uw data te beschikken, is een efficiënte storage-oplossing noodzakelijk. Hierbij draait alles om strategie en ontwerpkeuzes. Zo kunt u bij ATTComputer in een handomdraai uw storage uitbreiden of uw data eenvoudig terughalen.

Complete storage oplossingen

ATTComputer biedt op storage gebied advies, levering, implementatie, beheer en ondersteuning. Met deze totaal aanpak garandeert ATTComputer uw databeschikbaarheid. Niet alleen voor nu maar ook, met behoud van investering, in de toekomst! Op basis van uw wensen en richtlijnen bepalen we vervolgens wat de beste strategie en oplossing is op het gebied van:

Data opslag

Wilt u uw storage-omgeving efficiënter en flexibeler inzetten? De ATTComputer oplossingen voor consolidatie zorgen voor een beter beheersbare omgeving.

Wildgroei aan servers

Ook uw organisatie is veranderd, net als uw ICT-omgeving. Vaak leidt dat tot een wildgroei aan servers met eigen applicaties en dataopslag. Dit leidt vaak tot overcapaciteit die niet efficiënt wordt benut. Beheer en onderhoud van al deze afzonderlijke systemen is complex en kostbaar. Bovendien is uw ICT-omgeving minder flexibel. ATTComputer lost samen met u deze knelpunten op door uw ICT-omgeving te consolideren en virtualisatie toe te passen.

Consolidatie: optimale benutting van capaciteit

Met consolidatie worden uw servers en opslagsystemen waar mogelijk fysiek bijeengebracht en als één geheel beheerd. De applicaties worden efficiënt over de geconsolideerde servers en opslagsystemen verdeeld. Hiermee realiseert u een optimale benutting van capaciteit en een hoge beschikbaarheid.

 

Voordelen van consolidatie
flexibele ICT-infrastructuur
minder systemen, minder vervanging/afschrijving en eenvoudiger beheer
lager energieverbruik en lagere kosten
maximale benutting van aanwezige capaciteit en hoge beschikbaarheid

Back-up & recovery 

Is uw data veilig gesteld tegen verlies veroorzaakt door rampen, storingen en menselijke fouten? Wanneer deze situaties zich voordoen is het belangrijk dat uw data zo snel als mogelijk hersteld wordt. Door te kiezen voor een moderne back-up en recovery-oplossing hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw data en de beschikbaarheid daarvan.

Back-up: meer dan het opslaan van data

Veel organisaties hebben een back-up en recovery aanpak waarbij de data door middel van tapes off-site worden opgeslagen. Een traditionele aanpak die niet altijd even effectief is en vaak onnodige problemen geeft. Zo mislukt gemiddeld 20% van de restores vanaf tape. Bovendien ligt de focus bij back-up’s minder op het recovery-aspect, terwijl daarin juist de essentie van de oplossing zit.

Back-up en recovery: de aanpak

Bij back-up en recovery draait alles om het opslaan van generaties data die beschikbaar moeten zijn in het geval van calamiteiten. De focus ligt daarbij op:

een back-up-proces zonder zorgen
het eenvoudig terugvinden van gewenste data
een periodieke health scan
een kostenefficiënte oplossing

Archivering

 Documenten duurzaam archiveren

Archiveren is niet alleen nuttig voor het terugdraaien van een back-up, het is vaak ook wettelijk verplicht. Om uw documenten duurzaam te archiveren biedt ATTComputer verschillende mogelijkheden. Of het nu gaat om tapes of disks, ATTComputer vindt voor u de optimale oplossing qua eigenschappen en kosten.

De uitdagingen van archivering

De dataopslag van vrijwel alle organisaties neemt in grote stappen toe. Daarnaast worden de kwaliteitseisen steeds hoger en staat het budget onder druk. Dit brengt aan aantal uitdagingen met zich mee:
betrouwbare archivering tegen lage kosten
escalatiekosten tot een minimum beperken
flexibel inspelen op veranderende wet- en regelgeving

Disaster recovery

Bescherm uw data

Calamiteiten en ongeplande ICT-uitval zijn een bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit. Daarom is het belangrijk uw data te beschermen en op een andere locatie te bewaren dan waar het wordt gebruikt. Daarnaast moet uw data tijdig worden teruggezet in het geval van dataverlies.

Data recovery in geval van nood

ATTComputer biedt een aantal mogelijkheden waarmee u bij dataverlies gemakkelijk en efficiënt uw waardevolle data terugzet. Zo is het mogelijk om niet alleen het risico op dataverlies te minimaliseren maar ook verstoringen van uw bedrijfsprocessen te voorkomen.


De voordelen van ATTComputer data recovery:
minimaliseer het dataverlies-risico door data te repliceren naar andere locatie
verlaag de kosten door het verminderen van de hoeveelheid hardware
betrouwbare en eenvoudige applicaties voor databeschikbaarheid
data bij u op locatie, in het (ATTComputer) datacenter of zelfs in de cloud

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL