Phishing

Spear Phishing richt zich op de zwakste schakel in de meeste organisaties: De gebruiker.

Wat zijn de risico’s van Spear phishing?

Spear phishing is poging tot fraude via e-mail spoofing dat gericht is op een specifieke organisatie, met als doel om niet geautoriseerde toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie. Als een cyber crimineel succesvol is krijgt hij de gebruikersgegevens voor sommige systemen en personen waarmee zij vervolgens ook toegang hebben tot waardevolle data zoals IBN nummers, bankgegevens, gegevens over eventuele zorg, etc Op de zwarte markt is dit een zeer lucratieve business. Daarbij wordt de reputatie van een organisatie schade aangebracht. Gegevens van medewerkers die op straat komen te liggen helpt het imago niet, denk aan het Sony verhaal in 2014.

Hoe kunt u zich beschermen tegen Spear phishing?

  • Inbound email sandboxing, zorg ervoor dat er een oplossing geïmplementeerd is om een gemailde link te controleren op veiligheid als een eindgebruiker hier op klikt door content filtering of Advanced Malware Inspection zoals Palo Alto Networks WildFire.
  • Gebruik een Next Generation Firewall technologie met real-time analyses en inspectie van internetverkeer
  • Maak gebruik van een Web Security Gateway zodat kwaadaardige URLs niet eens tot de zakelijke mailboxen van de eindgebruikers komen.
  • Gedrag van de werknemer verbeteren door bijvoorbeeld interne test programma’s (bewustwording van klikgedrag van eindgebruikers)

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL