DDoS aanval en bescherming

Een DDoS (Distributed Denial-of-Service) aanval wordt gebruikt door criminelen om computers aan te vallen vanuit een gehackte computer.

Wat zijn de risico’s van een DDoS Aanval?

We kunnen onderscheid maken in de volgende aanvalstechnieken:

  • Buffer overflow attacks– De meest voorkomende DoS attack. Het idee is om meer verkeer naar het netwerk te sturen dan waar het netwerk voor gebouwd is.
  • ICMP flood– Maakt gebruik van netwerk devices die niet goed geconfigureerd zijn door spoofed packets te sturen die elke computer op het netwerk “pingt” in plaats van één specifiek system.
  • SYN flood – stuurt een verzoek om verbinding te maken met een server maar eindigt nooit de “handshake”. Dit verzoek blijft doorgaan tot alle open poorten overladen zijn met verzoeken waarbij er geen legitieme gebruikers aanwezig zijn om een connectie mee te maken.

Hoe kunt u zich beschermen tegen een DDoS aanval?

Door de unieke karakteristieke van een DDoS aanval zijn er aanvullende technieken en processen nodig om een echte zware en vaak gecoördineerde aanval af te vangen:

  • Maak gebruik van perimeter security zoals een Next Generation Firewall
  • Maak gebruik van een Load balancer met ingebouwde security features
  • Maak goede, heldere afspraken met uw service provider

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL