Computervirus

Virussen, worms, phishing en andere akelige bedreigingen zorgen voor een gevaarlijke wereld voor het computer netwerk. Het is wellicht prettig om te horen dat 84% van alle aanvallen beschouwd worden als verdedigbaar met simple security maatregelen.

Wat zijn de risico’s van een computer virus?

Een computer virus is in staat om data te verwijderen of te beschadigen, de e-mail van de gebruiker te gebruiken voor verdere verspreiding naar andere computers, spam, vastleggen van tikgedrag op het toetsenbord of zelfs het verwijderen van alles dat zich op de harde schijf bevindt.

Zonder al te veel moeite kunt u een aantal dingen doen:

  • Antivirus Software: Dit is een verplichte oplossing voor elke organisatie.
  • Een next generation firewall met ingebouwde antivirus op de netwerk laag, is een must have voor elke organisatie die cyber security serieus wil nemen.
  • Zorg voor een veilige SSL VPN verbinding: Dit zorgt ervoor, via het creëren van een encrypted tunnel, dat werknemers op een veilige manier vanuit thuis bij de applicaties en documenten kunnen komen die nodig zijn om productief bezig te zijn.
  • Neem een goed wachtwoord: Nog veiliger is om een variabele te nemen in de vorm van Two-factor authenticatie.

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL