Botnet en rootkit

Een botnet is een collectie van computers verbonden aan het internet zonder dat de rechtmatige gebruikers hier bewust van zijn.

Wat zijn de risico’s van een Botnet?

Een Botnet wordt gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals het verspreiden van spam en virussen en het uitvoeren van een Denial-of-Service aanval. Een computer die getroffen is door een botnet wordt een zombie genoemd. Een botnet is in staat om op vele (denk aan 100.000+) verschillende computers tegelijkertijd een actie uit te laten voeren.

Hoe kunt u zich beschermen tegen een botnet?

Een botnet is een schakel in een hack poging. De mogelijkheid voor intrusie via een hack zal dus ook zoveel mogelijk voorkomen moeten worden. Echter kan een botnet ook op diverse plekken in het netwerk gekilled worden.

  • Maak gebruik van actuele antivirus en end-point security software
  • Zet een Next Generation Firewall of Intrusion Prevention Systeem neer die botnet verkeer aan de rand van het netwerk kan herkennen en stoppen voordat deze naar buiten communiceert.
  • Maak gebruik van Advanced Malware Protection technologie die botnet besmetting in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen
  • Maak gebruik van DNS security features waarbij botnets communicatie al aan de binnenkant van het netwerk of datacenter wordt gestopt

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL