GPU-rendering inschakelen voor Microsoft Remote Desktop

Sommige software maakt gebruik van krachtige grafische weergaven en de GPU (Graphics Processing Unit) voor een snelle weergave van het scherm. Het uitvoeren van technische software en andere grafisch zware software in een Remote Desktop-omgeving kan echter een uitdaging zijn om de voornaamste reden dat Microsoft Windows Remote Desktop standaard GPU-rendering niet toestaat. Het opstarten van de grafisch zware software kan fouten genereren wanneer de software probeert om DirectX- of OpenGL GPU-beeldschermstuurprogramma’s op de hostcomputer te initialiseren. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen door het groepsbeleid op de hostcomputer aan te passen om het gebruik van GPU-rendering tijdens een Extern bureaublad-sessie mogelijk te maken.

1. Geef het dialoogvenster Uitvoeren van Windows weer door op de Win + R-toetsen (de Windows-toets en de “R”-toets tegelijkertijd) op het toetsenbord te drukken. Hierdoor wordt het dialoogvenster Uitvoeren van Windows weergegeven.
2. Typ gpedit.msc in het item Openen en druk vervolgens op Enter of klik op de knop [OK]

3. De toepassing Editor voor lokaal groepsbeleid wordt weergegeven. Gebruik het navigatiepaneel aan de linkerkant en selecteer Beheersjablonen > Windows-componenten > Extern bureaublad-services > Host Extern bureaublad-sessie > Omgeving van Externe sessies > RemoteFX voor Windows Server, zoals hieronder weergegeven.

4. Klik in het weergegeven paneel met de rechtermuisknop op het item RemoteFX configureren en selecteer vervolgens Bewerken in het weergegeven contextmenu.

5. Het volgende dialoogvenster wordt weergegeven. Selecteer het keuzerondje Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop [OK].

6. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op de visuele ervaring optimaliseren bij gebruik van RemoteFX en selecteer vervolgens Bewerken in het weergegeven contextmenu.

7. Selecteer het keuzerondje Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop [OK].

8. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het Visuele ervaring  voor sessies met Remote Desktop Services en selecteer vervolgens Bewerken in het weergegeven contextmenu.

9. Selecteer het keuzerondje Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop [OK].

10. Merk op dat de status bij RemoteFX configureren, Visuele ervaring optimaliseren bij gebruik van RemoteFX optimaliseren en Visuele ervaring voor sessies met  Extern bureaublad-servicesessies zijn ingesteld op Ingeschakeld.

11. Selecteer in het navigatiepaneel aan de linkerkant omgeving van externe sessies zoals hieronder weergegeven.

12. Klik in het weergegeven paneel met de rechtermuisknop op het item grafische hardware-adapter gebruiken voor alle sessies van Extern bureaublad-services en selecteer vervolgens Bewerken in het weergegeven contextmenu.

13. Selecteer het keuzerondje Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop [OK].

14. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op Compressie voor RemoteFX-gegevensinvoer configureren en selecteer vervolgens Bewerken in het weergegeven contextmenu.

15. Selecteer het keuzerondje Ingeschakeld en klik vervolgens op de knop [OK].

16. Merk op dat de status van “de standaard grafische hardware-adapter gebruiken voor alle sessies van Extern bureaublad-services en Compressie configureren voor RemoteFX-gegevensgroepsbeleid” zijn ingesteld op Ingeschakeld.

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

IT Support

Onze IT-ondersteuning is uitstekend georganiseerd. Onze medewerkers staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

nl_NL_formalNL